Ik ben inmiddels alweer ruim een week in Te Anau, hier in het zuiden van het zuidereiland, de toegangspoort tot Fiordland en veel van de Great Walks die je hier kan wandelen.
Na een week hier van het geweldige landschap genoten te hebben heb ik vanochtend voor de tweede keer de film Shadowland gezien. Deze keer was het nog indrukwekkender, omdat ik nu alles zelf gezien heb vanuit de lucht, land of het water… Mooie invulling van de maandagochtend met een bakkie koffie erbij… hoezo Maandagochtend dip???

De eerste dag dat ik hier aankwam ben ik druk bezig geweest om een duiktrip te organiseren maar die is dus niet doorgegaan. Daarom maar een auto gehuurd en voor zonsopgang naar de Milford Sound vertrokken. Onderweg van de mooie zonsopgang genoten:
Blog ImageAl begin je hier wel aan dit soort luchten te wennen: smiley
Blog ImageDe Milford Sound wordt ook wel eens het achtste wereldwonder genoemd. Dat is wellicht wat overdreven, maar het geeft wel aan dat het geweldig mooi en indrukwekkend is.
Alleen de weg ernaar toe is al genieten geblazen…. twee uur met kippevel achter het stuur gezeten en genoten van de steile rotswanden die uit de wolken in 1 keer weer zichtbaar werden en voor mijn neus verschenen en van alle watervallen die overal en nergens naar beneden komen gestort. Bij aankomst bij de Milford Sound was de bekende Mitre Peak nog zichtbaar die vanuit het niets 1700 meter uit het water rijst:
Blog ImageBen blij dat is er meteen maar een foto van heb gemaakt want voor de rest van de dag heeft ie zich niet meer laten zien… helemaal in de wolken verscholen, zoals zovaak!

Daarna een boottocht gemaakt door de sound helemaal tot aan de Tasmanian Sea die tot aan Australie doorgaat.
Blog ImageOp de terugweg nog een stop gemaakt in het onderwater observatieplatform waar je tot 9 meter onder de waterspiegel het onderwaterleven kan bekijken. Dat is denk ik het enige wat ik tezien zal krijgen van het onderwaterleven aangezien de duiktrip niet doorging. Het belangrijkste is het zwarte koraal wat in werkelijkheid wit is:
Blog ImageDe naam “black coral” heeft het gekregen doordat het koraal zwart wordt als het afsterft en op het strand aanspoelt.

Na de boottocht met wat medepassagiers een goede bak koffie gedaan en daarna op de terugweg op de Milford Road enkele wandelingen gemaakt varierend van 10 minuten tot 3 uur die door prachtig regenwoud leiden naar watervallen en afgelegen meren:
Blog ImageBlog ImageBlog ImageOnderweg krijg je hier tijdens je stops regelmatig bezoek van de vele Kea’s die hier leven. Het is de enige bergpapagaai ter wereld en en het is een heel intelligent en destructief beestje! Ze vinden het heel leuk om alle rubbere strips van je auto af te trekken en ze zijn zeker NIET bang! Als er 10 van dit soort beestjes op je afkomen is het fijn om daarna weer terug in je auto te springen en weer door te rijden…
Blog ImageDit was een geweldige mooie en goedgevulde dag! Een goede vervanging van de geplande duiktrip… Op naar de “Doubful Sound”!!!!