Naast de Milford Sound is de Doubful Sound een ander fjord wat bezocht kan worden vanuit Te Anau. Daarnaast kan je ook nog naar de Dusky Sound wandelen over een wandelpad, maar dat is een uiterst slopende tocht. Die duurt 8 dagen, maar je moet 12 tot 16 dagen inplannen omdat het weer nogal wat roet in het eten kan gooien…. dat doen we dus maar niet! Ik heb samen met Paul en Michael twee overnachtingen in berghutten gereserveerd voor de Kepler Track, een 3 of 4 daagse wandeling hier in Fiordland.

De cruise naar de doubtful sound heb ik niet geboekt bij Real Journeys, een van de grootste prive ondernemingen hier in Nieuw Zeealand, maar bij een kleinere organisatie die ook met kleinere groepen werkt. Dus met 8 man op een bootje twee dagen rondcruisen door de doubful sound en de zijtakken daarvan.

Om bij dit fjord te komen moesten we eerst met een boot Lake Manapouri oversteken (een tocht van ongeveer een uurtje), daarna met een busje een bergpas oversteken voordat we op onze boot in de Doubful sound konden stappen. Dat alleen al was de moeite waard!

De dag begon erg nat en donker, dus we waren bang dat we niet veel van het mooie landschap zouden zien… Maar ook dit regenachtige weer levert mooie uitzichten op:
Blog ImageBlog ImageBlog Image
Toen het weer een beetje verbeterde en we een rustig baaitje hadden gevonden werd het tijd om een hengeltje te werpen. Deze keer op een heel andere manier dan de vorige keer dat ik ben gaan vissen. Nu werd aan de lijn twee haken bevestigd met wat aas. Die laat je dan met een groot stuk lood helemaal naar de boden zakken waar de vissen aan het jagen zijn op voedsel. Je voelt al heel snel dat de vissen aan het eten zijn van je aas doordat je het geknabbel voelt aan je lijn. Zodra je ze wat meer voelt rukken aan het aas moet je een enorme ruk aan de hengel geven waardoor je als het ware de vis aan je haak slaat (dus daar komt dat werkwoord vandaan…). Dit ging ons zeer goed af en we hadden regelmatig zelfs twee vissen aan de lijn zitten.
In het begin kregen we nog wat hulp van de schipper:
Blog ImageAl gauw had ik beet en was er genoeg eten voor die avond:
Blog ImageIemand kreeg het zelfs voor elkaar om een haai aan de haak te slaan, maar die werd netjes teruggegooid:
Blog ImageDaarna nog in een kayak van de stille wateren genoten. Dat was echt helemaal te gek! Als je langs de waterkant vaart zie je regelmatig enkele soorten van de vogels die niet kunnen vliegen die in Nieuw Zeeland voorkomen en de watervallen die overal naar beneden komen. Om kippevel van te krijgen!
Blog ImageNa nog wat wisselvallig weer klaarde het uiteindelijk weer op en werden we getrakeerd op dit soort zonsondergangen:
Blog ImageEn om het helemaal compleet te maken ook nog dolfijnen die ons een bezoekje kwamen brengen. (zie je ze???)
Blog ImageDat moest natuurlijk gevierd worden met een lekker glas wijn:
Blog Image‘s Avonds genoten van een geweldig avondmaal en de zelfgevangen vis. Voor het slapen gaan nog naar de sterren gekeken in de heldere nacht!
‘s Ochtends heel vroeg opgestaan om op het dek onder het genot van een bakkie koffie van de zonsopgang te genieten en van de absolute stilte!!!!
Blog ImageHet weer was die dag prachtig en de stille wateren gaven dit soort schilderachtige beelden:
Blog ImageBlog ImageTijdens de busreis terug konden we bovenop de pas gelukkig wel genieten van het uitzicht op de doubful sound. De dag ervoor was het namelijk compleet in mist gehuld!!!!
Blog ImageAl met al een geslaagde trip waarin alles zat wat ik wilde zien en doen… de hevige regenval, heerlijk zonnetje, vissen, kayakken, dolfijnen, mooie zonsondergang en opgang…. alweer geslaagd!!!

(Bij deze verontschuldig ik me voor al de positieve berichten….)