Ha! Daar is ik weer.

Ik ben nu in Queenstown, “The adrenaline city of the world” (althans dat wordt hier beweerd). Queenstown staat bekend om de spannende, enge en gekke activiteiten die je hier kan doen. Voor mij staan morgen twee gave dingen op het programma, namelijk whitewater sledging (op een plankje door een wilde rivier boarden) en de canyonswing (een soort bungyjump, maar dan eentje waar je daarna een paar keer op en neer zwiert in een canyon).

Deze adrenaline shot is een welkome afwisseling na het rustige zuiden van Nieuw Zeeland die ik samen met nog twee andere knapen (Duits en Schots) in een huurauto heb bezocht. Drie dagen van Invercargill naar Dunedin langs de kust en door de bossen. Een erg afgelegen streek die nog niet door veel toeristen bezocht wordt. Dat betekende drie dagen een beetje rondtoeren, in leuke kleine hostels overnachten (allemaal aan het strand!) en af en toe wat rondwandelen door de mooie natuur en de vele dieren bekijken die hier te vinden zijn.

En natuurlijk kon een bezoek aan een schapenboerderij niet ontbreken…

Blog Image

Ik kreeg meteen een baan aangeboden:

Blog Image

Zwaar werk trouwens…. maar ik was een superscheerder!

Blog Image

Het zuiden staat ook bekend om de voortreffelijke oesters die hier gevangen worden…. dussssss een stop om hier van te genieten. Aangezien we geen witte wijn bijhadden werd het smakelijke goedje weggespoeld met de trots van het zuiden: Een Speights biertje! Ook niet verkeerd…Blog Image

Onderweg kwamen we langs het zuidelijkste puntje van het zuidereiland waar ik even wegdroomde bij de ondergaande zon en even (heel even) aan thuis moest denken…

Blog Image

Het waait hier behoorlijk veel en hard. Da’s goed te zien aan hoe deze bomen zijn gegroeid (op het moment dat ik de foto nam was het windstil!!!)

Blog Image

De eerste overnachting was in de Dolphin Lodge, die niet voor niets deze naam draagt. Die ochtend genoten van een heerlijke strandwandeling, een duik in het ijskoude water en een uurtje op een rots zitten genieten van de zon en het uitzicht op zee waar steeds dolfijnen te zien waren op zo’n 10 meter van de kust. Wat een fantastische ochtend!!!!

Blog Image

Bietje met de camera spelen:

Blog Image

Een leuke tussenstop was bij de Cathedral Coves. Statige hoge rotsen die alleen bij laagtij te bezoeken zijn:

Blog Image

En overal mooie verlaten stranden:

Blog Image

Tweede overnachting was in Surat Bay waar een kolonie zeeleeuwen de stranden onveilig maakt:

Blog Image

En de derder overnachting was op de Otago Peninsula, het schiereiland vlakbij Dunedin. Een heel bijzondere plek waar zovlak bij een stad penguin en albatrossen kolonies te vinden zijn.

Blog Image

Het is een machtig mooie gezicht om die penguins aan het einde van de dag terug te zien waggelen van een dagje vissen in de grote oceaan. Mooie beesten. De albatrossen hebben we niet gezien, het was ontzettend mistig die ochtend en we konden bijna geen hand voor ogen zien…

Morgen dus een dagje adrenaline kicken en dan op naar het noorden. En over een weekje of twee op de ferry naar het noordereiland waar ik in Wellington waarschijnlijk mijn eerste sollicitatiegesprek ga hebben. Tegen die tijd moet ik maar weer eens aan werk gaan denken. Maar voorlopig nog even niet!!!

Het ga jullie goed!