Ben nu dus in Auckland, ook wel de “city of sails” genoemd. Overal om Auckland heen is water en vind je verschillende havens en eilanden. Het water is dus nooit ver weg!

Blog Image

Ik ben hier op donderdagavond aangekomen en heb die avond gebruikt om mijn interview van vrijdag een beetje voor te bereiden. Vrijdagmorgen had ik eerst een afspraak met de recruiter die voor mij de afspraak die middag had geregeld. Hij heeft me wat van Auckland laten zien en we hebben onder het genot van een paar bakkies koffie aan de waterkant het gesprek van die middag wat doorgenomen. Hij had tijd genoeg! ‘s Middags dus een interview waarvan ik eerlijk gezegd helemaal niet weet hoe het bij de andere partij is gevallen. Ik moet nog feedback krijgen.

Heel anders dan het gesprek dat ik vanmorgen had, want dat was heel interessant. En het klikte zeer goed! Een kleine partij die zich precies richt op het soort werk dat ik doe (voor de ingewijden: SAP Netweaver en dan voornamelijk SAP BW), dus zeer interessant. Ze hadden ook concrete plannen om aan de andere kant van de TasmanZee (Aussie dus!) uit te breiden. Mogelijkheden zat dus… Dit was ook de eerste kere dat ik inhoudelijk getest werd en daar kwamen een paar interessante discussies uit. Over een uurtje heb ik weer een gesprek en dan binnenkort in Australie weer…

Afgelopen weekend heb ik op zaterdagmorgen een kleine rondvaart gemaakt in de verschillende havens en wateren rond Auckland om een beetje een idee van de stad te krijgen. De rest van het weekend was een soort familie aangelegenheid, want ik was uitgenodigd bij iemand die ik in Queenstown op het zuidereiland had ontmoet. Hij heeft me wat rondgeleid in de verschillende buitenwijken van Auckland en we hebben samen wat gegeten en gedronken. Op zondag bleek het zijn verjaardag te zijn, dus moest er natuurlijk gezongen worden voor papa:

Blog Image

Wat een feest!!! smiley Het was een familie uit Zuid-Afrika, dus we konden soms zelfs een beetje Nederlands praten. En toen ik een cd van BZN in de kast zag staan was het natuurlijk helemaal feest! Jaja, Jantje Keijzer is ook populair in Johannesburg…

Nog twee dagen Auckland en dan ga ik nog wat van Northland (regio ten noorden van Auckland) verkennen. Een paar dagen duiken bij de Poor Knights Islands staat ook nog op het programma. Schijnt wereldklasse te zijn! Daarna terug naar Auckland en op 7 mei het vliegtuig naar Brisbane.

Leve de koningin! Hoera hoera hoera! Fijne koninginnedag!