Na 5 dagen Wellington was het wel weer eens tijd om verder te reizen en het Noordereiland te gaan verkennen. Niet dat Wellington niet beviel, maar “The road was calling”…

In Wellington was een leuke stad om een tijdje te verblijven en het was sowieso wel weer eens fijn om even in een stad te zijn na al die kleine dorpjes in het zuidereiland. En die civilisatie was ook een goede omgeving om me wat voor te bereiden op de sollicitatiegesprekken die gepland stonden op maandag en dinsdag. Allebei waren ze goed bevallen, sowieso om een beeld te krijgen naar wat voor persoon ze op zoek zijn en ook om een idee te krijgen van het soort werk wat er gedaan wordt en of dat veel verschilt van Nederland. De gesprekken waren goed gegaan en 1 partij wil zeker verder met me, maar eerst wil ik nog naar Auckland en Australie om te kijken wat daar de mogelijkheden zijn… To be continued…

Nu heb ik voor acht dagen een auto gehuurd dus ik kan gaan en staan waar ik wil. De eerste dag ben ik van Wellington naar New Plymouth gereden. Het laatste gedeelte van deze rit werd vooral gedomineerd door het uitzicht op de prachtige vulkaan Mount Egmond (Taranaki in Maori taal). Alle wegen in dit gebied zijn helemaal om deze vulkaan aangelegd en je hebt waar dan ook een prachtig uitzicht op deze machtige berg met zijn perfect “Vulkaanvorm”.

Blog Image

Blog Image

Het was niet gepland, maar de dag erna heb ik een poging ondernomen om deze vulkaan te beklimmen. Diverse verhalen van mensen die het ook geprobeerd hadden en het mooie weer hadden me doen besluiten om ook een poging te wagen. Het advies om pikhouweel en ijsbeugels voor mijn schoenen mee te nemen had ik in de wind geslagen, want daar heb ik helemaal geen ervaring mee. Ik wilde gewoon gaan kijken hoever ik kon komen… Volgens de beschrijving was het een tocht van 6 tot 8 uur en in totaal maar 10km heen en terug, dus dat leek niet al te moeilijk… Maar in die 5km moet je wel een hoogte verschil van 1500 meter overbruggen, dus een behoorlijk pittig spelletje! En hoe dichterbij de top ik kwam hoe meer sneeuw en ijs er op de berg lag, dus na 5 uur ploeteren was het tijd om terug te keren, ik schat op zo’n 100 tot 200 meter van de top verwijderd. Maar de uitzichten (tot aan de vulkanen in het midden van het noordereiland aan toe, waarvan ik er vandaag eentje heb beklommen) waren zeeeeer de moeite waard. Een hele ervaring!

Blog Image

Blog Image

De dag erna (je vergeet heel gemakkelijk welke dag van de week het is als je 7 dagen per week weekend hebt…) ben ik via de “Forgotten Highway” naar Tongariro National Park gereden. Dat was een mooie rit door een zeer verlaten gebied (al heb je die een hoop hier in NZ) dat volgens mij niet veel is veranderd sinds de eerste pioniers zich hier hebben gesettled.

Blog Image

Tongariro Nation Park staat bekend om het vulkanisch aktieve gebied en de mooie wandelingen die je erdoor kan maken. De bekendste daarvan is de Tongariro Crossing, de populairste eendaagse wandeling van Nieuw Zeeland, en voor een goede reden!!! De hele dag loop je door een gebied met vulkanen om je heen, raar gekleurde zandgronden en gaten in de grond die sissend stomen. En die wandeling heb ik vandaag (zondag) gedaan. En om de dag helemaal compleet te maken hebben we ook nog Mt Ngauruhoe (oftewel Mount Doom uit de Lord of the Rings) beklommen, een extra 2,5 uur op en neer over losse gravel.

Deze vulkaan dus (the only way is up!!!):

Blog Image

Let op de helling:

Blog ImageNa een dikke anderhalf uur klauteren, klimmen en zwoegen was het nog een klein klein stukje tot de krater van de vulkaan.

Blog Image

En ja hoor!!!! Deze keer is het wel gelukt om helemaal aan de top te komen:

Blog Image

Daarna rennend door de losse gravel weer naar beneden, soms leek het meer op skieen, en waren we in 20 minuten weer beneden.

De rest van de dag ging langs stomende grond, gifgroende meren en kraters.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Wat smaakten die biertjes goed vanavond!!!! Een hele zware, maar ontzettend mooie wandeltocht. En morgen op naar Rotorua voor meer vulkanisch geweld, een fijn thermisch bad en misschen een mountainbiketocht.

O ja, en mijn ticket naar Australie is inmiddels ook geboekt. 7 Mei vlieg ik naar Brisbane voor een duik op het Great Barrier Reef, fijne zandstranden, wat warm weer (want het begint hier een beetje koud te worden) en mijn eerste sollicitatie gesprek in Aussie waar ik heel erg naar uitkijk…

See ya mate!