Oftewel de Queen Charlotte Track op de Mountainbike. De Queen Charlotte Track is 1 van de Great Walks van Nieuw Zeeland, een meerdagse wandeltocht. Maar het is de enige die ook opgensteld is voor mountainbikers…. dusssss dat kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan!

Het is de langste single track (voor de leken: een aaneengesloten mountainbikepad) van Nieuw Zeeland, namelijk 71km. Deze heb ik in twee dagen afgelegd. De tocht gaat door de marlborough sounds, een mooi natuurgebied in het uiterste noorden van het zuidereiland. Een mooi natuurgebied met tropisch regenwoud, gele strandjes, mooe baaitjes en kleine dorpjes. De eerste dag werd ik met de watertaxi naar het begin gebracht en na twee dagen fietsen bracht de watertaxi me ook weer terug naar Picton.

De overnachting was bij de legendarische Noeline, een vrouw van 76 jaar die op haar 65e weduwe was geworden en op dat moment haar Bed and Breakfast heeft geopend. Van het geld dat ze daarmee verdient is ze op haar 65e begonnen met reizen. Met een lonelyplanet onder haar arm reist ze nu al 11 jaar elke jaar tijdens de NieuwZeelandse winter 3 maanden rond de wereld. Zelf nu op haar 76e reist ze nog rond, vorig jaar naar Laos, Cambodja en Vietnam… haha…. en dan denk ik af toe dat IK te oud ben om te backpacken… niet dus!!! Wat een energie dat die vrouw had, geweldig!!!

De kleine haven van het knusse Picton, de toegangspoort tot de QCT:

Blog Image

Klaar voor de start…. AF:

Blog Image

De tocht gaat over heuvels en door dalen en in die dalen is het goed toeven aan de waterkant… voor een duik in het frisse water of het nuttigen van de lunch:

Blog Image

En… NEE die uitzichten gaan NIET vervelen:

Blog Image

Blog ImageAangezien het een wandeltocht is waren sommige stukken te steil om te fietsen (JA Ronald… ook voor jou!), maar het uitzicht was de klim steeds waard. En na twee dagen bikkelen en genieten weer op de watertaxi terug naar Picton:

Blog Image