Figuurlijk gesproken dan he!

In Queenstown van een 110 meter hoge canyon afgesprongen, de diepte in… twee keer zelfs! De eerste keer achteruitgesprongen en mezelf opgenomen met mijn camera. Ik heb geprobeerd het filmpje op youtube te zetten zodat jullie mijn verschrikte gezicht konden zien… haha! Maar dat is niet helemaal gelukt. Misschien binnenkort nog maar eens proberen. De tweede keer ben ik zo gesprongen (hoofd naar beneden):

Blog Image

Wat een adrenaline kick zeg!

Een ander hoogtepunt (3700meter) was een helikoptervlucht in het Mount Cook national park. Een toch van bijna anderhalf uur rond de hoogste berg van Nieuw Zeeland, Mount Cook en over de vele gletsjers in het park. Wat een luxe manier om deze geweldige omgeving te bekijken. Het kostte me wel een paar ribben uit mijn lijf, maar het is moeilijk om deze ervaring te beschrijven. Niet normaal met wat voor gemak zo’n helikopter zich verplaatst. Het was zo’n prachtig weer met bijna geen wolkje aan de lucht dat de dag TE perfect was om deze rondvlucht NIET te maken. De landing in de sneeuw aan de voet van Mount Cook maakte het compleet:

Blog Image

Uitzicht vanuit de heli:

Blog Image

Uitzicht op de terugweg:

Blog Image

De dag erna een paar wandelingen gemaakt in het park. Onder andere naar de Hooker valley. Met hooggespannen verwachtingen op naar deze vallei en ik maar wachten tot die hookers tevoorschijn zouden komen… maar dat viel een beetje tegen 🙂 Dit was wat er te zien viel:

Blog Image

De volgende dieptepunten staan me de volgende dagen te wachten… Kopje onder, de diepte van de zee in om te snorkelen met zeehonden (morgen), en om te snorkelen met dolfijnen op vrijdagochtend. Dan kan ik eindelijk eens de onderwaterbehuizing van mijn camera gaan gebruiken die ik al een maand meesjouw!!! Op vrijdagmiddag staat een whalewatch toer op het programma, op zoek naar de grote reuzen van de oceaan!!! Tja, dit soort activiteiten moet je vantevoren boeken anders is er geen plek meer, ze laten maar een aantal mensen per dag toe. Goed bezig, zeg ik dan!

Daarna verder naar het noorden om nog wat te genieten van het mooie weer, de lekkere wijnen die in die streek gemaakt worden en waarschijnlijk een mooie mountainbike tocht in de Marlborough sounds en een kayak tocht in het Abel Tasman park maken.

Ergens in het midden van april kom ik aan in Wellington maar ik mijn eerste sollicitatie gesprek zal hebben. En er staan er nog meer gepland, maar daarover binnenkort meer…

I’ll be back!